Boston Dynamics го претстави Handle, робот висок 2 метри, а скока 120 сантиметри

Дејан Соколоски

во Хардвер

Boston Dynamic, компанијата која креираше роботи за DARPA, а потоа стана дел од Google, го презентираше Handle. Робот кој помалку наликува на досегашните роботи, но се движи и исправен. Дополнително, Handle може да носи товар и да преминува различни пречки, дури и да прескокнува пречки високи до 1.2 метри.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии