Бјарн Строструп: Зошто го креирав C++

IT.mk редакција

во Останато

Веројатно денес најголем дел од нас бе ни помислуваме како изгледале првите програмски јазици и со какви проблеми се среќавале девелоперите. Пред развојот на современите програмски јазици програмирањето беше значително поинаков процес. Благодарение на неколку специјализирани јазици кои излегоа на почеток започна размислувањето за јазик за сè. Во ова видео г. Строструп зборува токму за овој период и размислувањето додека го креирал C++ .

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии