BitTortent Sync ќе им конкурира на Dropbox, SugarSync, Google Drive и другите веб складишта

BitTorrent го претстави својaта нова апликација Sync која функционира како веб складиште со можност за peer-to-peer синхронизирање на фајлови преку повеќе компјутери. Сервисот е се уште во рана алфа-фаза, но е достапен за тестирање.

Sync очигледно има сериозна конкуренција како Dropbox, SugarSync, Google Drive, Apple iCloud и куп други веб складишта од поголеми или помали компании, но тоа што ги прави поперспективни од другите е што сервисот може да се промовира преку BitTorrent и uTorrent клиентите кои ги користат над 170 милиони активни кориснции.

Oва е втор нов сервис кој BitTorrent го претставува во период од само две недели. Претходно беше претставен додатокот за Chrome, Surf, преку кој може да се симнуваат торенти директно преку прелистувач.

3 коментари на “BitTortent Sync ќе им конкурира на Dropbox, SugarSync, Google Drive и другите веб складишта

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии