BitTorrent стартува своја ТВ серија со име Children of the Machine

BitTorrent во соработка со Rapid Eye Studios најави креирање на сопствена ТВ серија, јави Mashable. Серијата ексклузивно ќе биде достапна преку BitTorrent Bundle. За сега планот е да креираат по две серии во годината кои на Bundle ќе бидат достапни помеѓу 30 и 60 дена, по што ќе бидат достапни и на други платформи. Приходите од сериите најверојатно ќе бидат од реклами, а средствата ќе бидат поделени во соодност 9:1 во корист на креаторите на содржина.

„Последниве две години станавме доверлив и валиден канал, а креаторите и издавачите имаат можност да допрат до 170 милиони корисници месечно. Навлегувањето во светот на оригинални содржини е она што ќе не направи сериозен медимски бизнис и не носи чекот поблиску до нашата цел: креирање на дигитална иднина за сите креатори“, вели директорот на BitTorrent Ерик Клинкер.

Првата серија ќе биде Children of the Machine која ќе започне со снимање оваа пролет, а ќе биде емитувана до крајот на 2015 година.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии