BitTorrent има 100 милиони активни корисници

Други интересни статистики се дека дневно BitTorrent софтверските клиенти активно ги користат 20 милиони луѓе дневно од 220 земји во светот, а софтверот се симнува 400.00 пати дневно на 52 јазика.

Иако е иновативна технологија за брзо пренесување на големи податоци, сепак BitTorrent најчесто се користи за симнување на пиратска содржина. Сигурно не сите 100 милиони корисници се пирати, но може да се претпостави дека поголемиот дел од активните корисници го користат BitTorrent софтверот за пиратерија.

Што се однесува до BitTorrent компанијата, таа е во преговори со дистрибутери на содржина, за користење на софтверот и P2P мрежата за побрза дистрибуција на легална содржина.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии