BitMateе e нов битторент клиент за корисници со спор интернет

BitMate е дизајниран специфично за да ги подобри перформансите на оние со екстремно мал проток од 5-20 KB/sec и во вистинските услови може да ги зголеми перформансите двојно повеќе. За оние кои имаат брз интернет, односно брз проток на информации, BitMate функционира добро како и другите битторент клиенти на пазарот.

„BitMate ги зголемува перформансите на нодовите со мал проток без мамење, не заобиколувајќи полисата за фер однесување на BitTorrent или без влијание на перформансите на другите peers.” , велат истражувачите од MIT.

BitMate покрај другите работи, ова го овозможува преку приоритизирањето на на конекции кој други спори точки, минимизирајќи го наизменичниот ISP сообраќај, избегнувајќи непотребни симнувања. Помага и тоа што BitMate е базиран на Vuze.

(via Torrent Freak)

1 коментар на “BitMateе e нов битторент клиент за корисници со спор интернет

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии