Биткоин како луда железница

Дејан Соколоски

во Вести

Цената на биткоин во последниве неколку недели или вртоглаво расте или исто така паѓа.

Откако на 24 јули заличи како пазарот малку дека заздравува и се стабилизира, цената рипна на 8,436 илјади долари, a сега падна на 6,327 илјади. Овој пад на криптовалутата избриша 9 милијарди долари од вкупната вредност на валутата.

Причината за последниот пад на биткоин е одлагањето на одлуката на „Securities and Exchange Commission“ за решавање на „фонд со кој се тргува со размена“. За жал веднаш пo објавата за одлагање, криптовалутата падна.

Секако биткоин е најголем двигател на целиот пазар на криптовалути, па и малите промени влијаат на берзата. По падот, битокин е на најниска вредност последниве три недели.

Секако кога станува збор за копањето на криптовалути, копањето е исплатливо, но тргувањето од почетокот на годината, па наваму е поризично.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии