Биометричка заштита за Mac

IT.mk редакција

во Свет

{mosimage}Компанијата Upek го лансираше Protector Suite пакетот за Mac компјутерите на Apple, софтвер кој им овозможува на корисниците на Mac, зголемување како на сигурноста, така и на удобноста со само едно поминување на читачот на отпечатоци со нивниот прст.

Protector Suite за Mac во комбинација со Eikon Digital Privacy Manager – USB периферен читач на отисци, им овозможува на корисниците само да поминат со нивните прсти на дадениот читач наместо да внесуваат лозинки за логирање како и пристап до веб страни заштитени со лозинка или сигурносни додатоци. Пакетот Protector Suite е бесплатен и можете да го превземете на следниот линк: http://www.upek.com/mac/download/, додека Eikon Digital Privacy Manager можете да го купите на amazon.com од цена од околу 50 американски долари.

{mosimage}

Минимални побарувачки за Protector Suite:
 – Intel, PowerPC G5 или PowerPC G4 Processor
 – Mac OS X v10.4.10, OS X v10.5 и од неодамна го подржува и Leopard

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии