Биохакерот Емал Грасфа верува дека иднината е во имплантирани чипови

Чипови имплантирани под кожата на луѓето се користат за отклучување на врати. Во иднина би можеле да се користат и за заклучување на телефоните или за плаќање. Засега биохакирањето нема доволно поддржувачи, но се чини дека во блиска иднина доколку се појават навистина добри концепти, ова би можело брзо да се промени.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии