Бил Гејтс во сесија со Reddit откри дека навистина користи Bing

Популарниот Reddit имаше уште еден успешен ден на Интернет. Овојпат успеа да го викне основачот на Microsoft, Бил Гејтс, да има „прашање и одговори“ со заедницата, позната по своите иронични коментари. Затоа и не беше чудно што eдно од прашањата беше и малку зајадливи како „Дали навистина, ама мислам навистина користиш Bing?”. Но, г. Гејтс се чини дека беше прилично отворен и веднаш, преку својот огромен монитор на допир, одговори дека Bing е добар продукт, но и дека „малку сум субјективен, но вреди да го тестираш продуктот“.

Г. Гејтс гостуваше на Reddit како дел од добротворната фондација Бил и Мелинда Гејтс, па повеќето прашања и одговори беа насочени кон тоа како да му се помогне на светот, како да се искористат правилно парите и технологијата за хуманитарни цели и како ги одбира донациите на кои да учествува. Фондацијата моментално работи на вакцини против маларија и пнемонија кои се смртоносни во земјите од третиот свет. Но, тој сподели и дел од своето искуство во Microsoft, компанија во која од 2000 година е само дел од бордот на директори.

Eдen од поинтересните коментари на ИТ темата е врзан со WinFS системот кој требаше да се појави во Windows Vista, но на жалење на г. Гејтс тоа никогаш не се случи. Toj одговори искрено и дека ги користел сите продукти на Apple, и дека бил добар пријател и соработник со основачот на Apple, Стив Џобс, чиј лик заедно со Г. Гејтс се појавува во филмот Pirates of the Silicon Valley од 1999-та година. Според г. Гејтс, карактерот кој е базиран на него е „прилично точен“.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии