Big-I е првиот робот кој е истовремено платформа за паметен дом

Big-I е домашен робот и асистент кој освен што може да се програмира да извршува команди на сопствениците, може да се користи и како центар за паметен дом.

Бројот на платформи кои го претвораат обичниот дом во паметен е сè поголем, а Siri, Google Home и Alexa, се само дел од уредите кои ќе му бидат конкуренти на Big-I. Освен потсетувања и аларми, роботот може да ги контролира светилките, термостатите и други слични уреди.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии