Идеите се пријавуваат преку овој формулар, а идејата треба да ги исполни следните критериуми: иновативност 35%, знаење 15%, профитабилност 30% и реално да се изводливи 20%.

Крајниот рок за пријавување на бизнис идеја е до 01 февруари 2011, по што ќе следат обуки и креирање на бизнис плановите. Повеќе за датумите во овој .pdf документ.

Наградите се организирани од Центарот за развој на нови бизниси при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и Националниот центар за развој на иновациите и претприемачкото учење, а се спонзорирани од Aвстриска фондација за развој.

(фотографијата via Qisur/Flickr)

1 коментар на “Бидете иновативни, направите бизнис план и добијте 5.000 евра!

  1. Бидете иновативни, направете бизнис план, добитникот е унапред познат, а после тоа ние за 0 влог ќе реализираме се и ќе заработиме 300+ (ако не и многу повеќе) иљади евра, мајката. :)
    Да беше… 51% за вас, 49% за мене од добивката можеби ќе размислев, ама вака … :)))

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии