Барак Обама во живо на YouTube го најави повлекувањето од Ирак

Виктор Дано

во Свет

Корисниците можea да постават и прашања за иднината на војната во Ирак. Прашањата се објавуваат тука, по што следи корисничко гласање и нивно модерирање. Прашањата бea одговорени од американскиот заменик-советник за стратегиска комуникација за национална безбедност Бен Родс.

Kористењето на YouTube во работата на Барак Обама не е новина, впрочем сите негови неделни обраќања кон нацијата се на видео сервисот кој заедно со системите за коментирање даваат нова димензија на владеењето т.е директна комуникација меѓу власта и граѓаните.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии