Барак Обама се чекираше на Foursquare

Американскиот претседател Барак Обама и Белата куќа сега се на Foursquare. Профилот на Белата куќа на локацискиот сервис ќе содржи совети и препораки за како да се комуницира со администрацијата, историски информации и други детали, како и листа на места каде што претседатолот ќе се чекира.

Корисниците кои ќе го следат профилот ќе ги добиваат најновите вести и информации за турнеите на г. Обама чија кампања за втор мандат е во тек.

Американскиот претседател е можеби најпопуларниот корисник на овoj „мал“ локациски сервис кој пред два месеци само што достигна 10 милиони корисници.

Споредено со другите мрежи тоа е мала бројка, но можеби г. Обама ќе успее да привлече нови корисници да се зачленат на Foursquare. Американскиот претседател и Белата Куќа заеднo ги следат над 10 милиони твитерџии, а на Facebook имаат над 23 милиони фанови.

Тоа што е важно во оваа „зачленување“ е што американскиот претседател продолжува да ги поставува стандардите на како политичарите треба да се ангажираат во таканаречениот „Веб 2.0“ свет, односно да се вклучат во интеракција со своите следбеници и граѓани и да обезбедат доволно информации за да се креира колку-толку потранспарентно политичко владеење.

Welcome to @foursquare, President Obama! Follow him on foursquare to see where he’s checking in and leaving tips: http://t.co/BRREVsSless than a minute ago via Twitter for Mac Favorite Retweet Reply

1 коментар на “Барак Обама се чекираше на Foursquare

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии