Aviary – веб 2.0 дизајн платформа

IT.mk редакција

во Совети

Луѓето кои ја создадоа популарната онлајн заедница на дигитални артисти кои учествуваат во дневни натпревари, Worth1000.com, се исто така одговорни за уште еден интернет веб проект, односно станува збор за дизајн платформата Aviary, која претставува колекција од веб 2.0 алатки и апликации за креативни дизајнери. Платформата е базирана на Flash и работи директно од вашиот пребарувач. Во Aviary се вклучени неколку алатки:


  • Raven (едитор за вектори)

    Доколку создавате поквалитетни графички елементи, дизајнирате маици или логоа, потребен ви е векторот. Засега, Raven е доста уникатна алатка на Aviary која ја олеснува работата во создавање на вектори. (галерија)Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии