Aватар е најпиратираниот филм во 2010

Аватар во 2010 година е симнат околу 16.580.000 пати преку торент сајтовите, што е скоро 6 милиони пати повеќе од претходниот рекордер според пиратирањето, филмот Star Trek, кој во 2009 година беше симнат над 10 милиони пати, пишува Torrent Freak.

Тоа што е интересно е што и покрај рекордното пиратирање филмот забележа и рекорден финансиски успех. Аватар е првиот филм кој заработи повеќе од 2 милијарди долари.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии