Овој текст е дел од серијалот на тема ИТ Кариера во .мк општеството кој ќе ви помогне да ја пронајдете и добиете вистинската ИТ позиција за вас. Иако во ниеден случај не се обични работници, девелоперите кои работат на плата може да се каже дека се дел од еден нов вид на пролетаријат. Просто кажано […]

Прочитај повеќе

Овој текст е дел од серијалот на тема ИТ Кариера во .мк општеството кој ќе ви помогне да ја пронајдете и добиете вистинската ИТ позиција за вас. Чувството на истоштеност може многу лесно да ве обземе доколку систематски не ја организирате работата. Ресурсите и расположливите сервиси и информации мора да бидат подредени за да имате […]

Прочитај повеќе

(Текстот е дел од серијалот на тема ИТ Кариера во .мк општеството кој ќе ви помогне да ја пронајдете и добиете вистинската ИТ позиција за вас.) Дообразување и оспособување на нови кадри во идни дизајнери, создавачи и уредувачи на содржини, веб дивелопери итн. итн. е нешто што стана нов мост помеѓу “класичното” високо образование и пазарот […]

Прочитај повеќе

(Ова е првиот текст од серијалот на тема ИТ Кариера во .мк општеството кој ќе ви помогне да ја пронајдете и добиете вистинската ИТ позиција за вас.) Сте го слушнале милион пати, портфолиото е најглавната алатка која ја имате против илјадниците кандидати како вас. Она што мора да се запамети е дека портфолиото дури и […]

Прочитај повеќе