(Ова е гостински пост на Васил Буралиев, основач на VBU Consulting. Постот е првично објавен на Ituziast.com, и e реобјавен со негова дозвола.) Во една прилика бев говорник на Универзитетот св. Кирил и Методиј, кога еден од студентите ми пријде со прашање. Темата на сесијата беше врзана со „контрола за верзионирање“ (Version Control), но прашањето беше […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост на Васил Буралиев, ко-основач на VBU Consulting. Постот е првично објавен на VBU.mk, и e реобјавен со негова дозвола.) AWS WorkSpaces е еден од сервисите на Amazon кој овозможува потполно менаџиран сервис во облакот кој на корисниците им обезбедува десктоп/работна станица во облакот. AWS Directory Service e Amazon сервис кој доаѓа […]

Прочитај повеќе