Како што е сега, македонските корисници не можат да купуваат Android апликации, имаат пристап само до бесплатните, бидејќи Google вели дека е потребно да се постави локална поддршка за корисниците да купуваат и девелоперите да продаваат апликации.

Прочитај повеќе

YouTube Remote e апликација за Android која ви овозможува далечински, преку мобилниот телефон, да ги контролирате видеата на екранот, да прејдете на следното, попуштите тон или да ги стопирате видеата, како и нивно пребарување на YouTube Leanback.

Прочитај повеќе

Како кај фамилијарните дрва, така постои и софтверскиот прототип кој понатаму се разгранува на различни верзии и дистрибуции. Ова посебно изгледа интересно кај софтверот со отворен код бидејќи е достапен за секој да си креира своја верзија.

Прочитај повеќе

FarmVille на Facebook е доста популарна игра, ја играат над 80 милиони играчи месечно. Очигледно обработувањето земја, одгледувањето зеленчук, овошки и чување стока е доста примамлива забава. Секако, повеќето играчи се закачија на играта заради друштвениот аспект, споделување на достигнувањата со пријателите, но после толку време потрошено сигурно сега има и „хардкор“ гејмери…

Прочитај повеќе

Android WiFi Manager е нова бесплатна алатка со која безжично го синхронизирате вашиот Android телефон и вашиот компјутер, пренесувајќи ги контактите, сликите, пораките, видеата, музиката и апликациите. За да ја користите синхронизацијата PC-то и телефонот мора да бидат на иста WiFi мрежа.

Прочитај повеќе

<Надополнето 15.11.10> Oд 31 ноември Nimbuzz веќе не поддржува Skype. Повеќе детали во блог постот на Nimbuzz. </надополнување>
 
Пред некој ден Skype објави своја Android верзија, но наиде на проблеми кај некои корисници и не беше баш најсјајна според функционалноста. Затоа Томи Јовановски предложи:

Прочитај повеќе

Со цел да се дискутира, споделува и информира за се ИТ во секое време и секое место ја креиравме мобилната верзија на форумот на IT.com.mk.

Прочитај повеќе

Во изработка е македонска тастатура за Android, односно екстензија за AnySoftKeyboard апликацијата. AnySoftKeyboard е избрана бидејќи има разни опции за подесување, опции кои други македонски android тастатури ги немаат, на пример, вибрација, звук при пишување, менување на QWERTY во ЉЊЕРТС со брз покрет, речник на зборови…

Прочитај повеќе

FilerFrog е апликација за Windows со која само со десен клик ќе можете да менаџирате фајлови, пример, да го менувате името, да го енкриптирате, да екстрактирате фајлови, да се промени големината на слика, правање .pdf албуми … и број други мали и корисни функции.

Прочитај повеќе

Паметните телефони стануваат доста важна алатка која ја олеснува и организира работата. Затоа ви нудиме три Android апликации кои се навистина корисни, како апликации за контрола на остварениот мобилен интернет сообраќај, далечинско поврзување со десктоп компјутерот и водење сметка на телефонските повици преку Google календар.

Прочитај повеќе