По повод 26.04.2012 интернационалниот ден на Девојките во ИКТ кој за прв пат се одбележува во Македонија. Целта на иницијативата е зголемување на свесноста кај младата популација за продолжување на високото образование на ИКТ факултети. Истражувањата правени во последниве години недвосмислено покажуваат дека жените се одлични медијатори, способни поврзувачи во друштвените мрежи и даваат поголема […]

Прочитај повеќе