(Ова е  рецензија објавена на форумот на IT.mk од Сашко Димитријевиќ. За дискусија, слики и прашања, повелете на форумот.) Ова е рецензија на веројатно еден од најпосакуваните гејминг лаптопи кај нас, неговото височество: Alienware. Благодарение на Anhoch имаме чест да уживаме во него. Како што рековме, станува збор за еден од најдобрите и најпосакуваните гејминг […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостинска рецензија објавена на форумот на It.mk од Сашко Димитријевиќ. За дискусија, слики и прашања, повелете на форумот.) За прв пат благодарение на Anhoch ќе имам можност да тестирам еден нов уред, верувам интересен за сите оние љубители на книгите. Имено станува збор за електронски читач, поточно PocketBook Touch LUX3. PocketBook е европска […]

Прочитај повеќе

(Гостинската рецензија е првично објавена на форумот на It.com.mk од Сашко Димитријевиќ. За дискусија, слики и прашања, повелете на форумот.) ________________________________________________________________________________ Кон крајот на јуни, AMD конечно по две години го представи својот нов графички процесор Fiji. Благодарение на Anhoch имаме можност први да ја добиеме првите графички картички со овој процесор и да видиме како ке се […]

Прочитај повеќе

(Гостинската рецензија е првично објавена на форумот на It.com.mk од Сашко Димитријевиќ. За дискусија, слики и прашања, повелете на форумот.) _____________________________________________________________________________________________ Иако е релативно непознат, Doоgee, кинескиот бренд на паметни телефони, може лесно да го најдете на македонскиот пазар. Веќе имавме неколку рецензии на форумот за неговите телефони, a овој пат го имаме популарниот DG900 […]

Прочитај повеќе

(Доколку сакате да дискутирaте за рецензијата, приклучите се на форумот на IT.com.mk. Претходните рецензии од Сашко Димитријевиќ може да ги најдете тука. Сите фотографии во текстот се дело на Сашко.) Овој пат правиме рецензија на таблет компјутер од таканаречената „low budget” класа, односно поевтин уред кој очекуваме да е спакуван со релативно добар хардвер споредено со цената. […]

Прочитај повеќе

(Доколку сакате да дискутирaте за рецензијата, приклучите се на форумот на IT.com.mk. Претходните рецензии од Сашко Димитријевиќ може да ги најдете тука.) Сите оние кои се заинтересирани за буџет варијанта на моќен таблет компјутер, Ainol Numy Note 7 би бил можеби најдобриот избор. Имаме можност да го тестираме таблетот и да видиме какво изненадување ни […]

Прочитај повеќе

(Доколку сакате да дискутирaте за рецензијата, приклучите се на форумот на IT.com.mk. Претходните рецензии од Сашко Димитријевиќ може да ги најдете тука.) Пристигнаа новите телефони од Gigabyte! Претходно имавме можност да се дружиме со Guru G1, а сега го тестираме новиот модел Mika M2. Да почнеме… (Фотографијата е на Сашко Димитријевиќ) Телефонот е спакуван во […]

Прочитај повеќе

Доколку сакате да дискутирaте за рецензијата, да прашате или споделите искуство, слободно приклучите се на форумот на IT.com.mk) До сега имавме можност да рецензираме телефони во таканаречената буџетска класа, но за првпат можеме да кажеме со сигурност дека Gigabyte GSmart Guru G1 моделот остави комплетно позитивен впечаток на нас. Спецификациите кои се дадени за овој […]

Прочитај повеќе

(Доколку сакате да дискутирaте за рецензијата, да прашате или споделите искуство, слободно приклучите се на форумот на IT.com.mk) Како што ветивме, на тест го земавме паметниот телефон QUART QT550. Станува збор за Dual SIM, 5-инчен мобилен телефон, брендиран со името QUART. Како што знаеме QUART е заштитното име на производите кои ги продава AMC на […]

Прочитај повеќе

(Ви се допадна рецензијата? Споделете го вашето мислење за овој фотоапарат на форумот на IT.com.mk) Имавме можност да другаруваме со супер зум апаратот Olympus SP-820UZ, благодарение на СЕТ компјутери. Овој апарат не е само актуелен заради таканаречените ProSumer или SLR Like, односно суперзум, туку и заради неговата изведба со CMOS сензорот кој се вградува кај […]

Прочитај повеќе

(Сакате хардвер и паметни уреди? Споделете го вашето мислење за овој уреди и други рецензии на форумот на IT.com.mk.) Актуелната понуда и нормално големата побарувачка на мобилни телефони за време на новогодишните празници ме натера да напишам некој збор за телефонов, за кој гледам доста заинтересираност, не само по форумов туку и општо. Станува збор […]

Прочитај повеќе