Овој викенд, EU House во соработка со Solveo го организираа првиот онлајн ЕУ Хакатон на темата: Трансфoрмирај го начинот на работа во новата ера. На хакатонот учествуваа 30 средношколци ентузијасти од целата држава, и за време на викендот, организирани во седум тима, работеа на изнаоѓање на иновативни решенија од своите домови. Поврзани преку дигиталната платформа […]

Прочитај повеќе

Овој викенд се одржа десеттото издание на Startup Weekend Skopje! Воедно, тој беше и првиот онлајн Startup Weekend во Македонија, и прв Startup Weekend кој се фокусира на решенија за предизвиците и последиците од Covid-19. Овој настан претставуваше уникатна можност за оние кои имаат бизнис идеја како да му помогнат на општеството да се справи […]

Прочитај повеќе

Изминатиот викенд, во просторите на Инофеит се одржа 8-то издание на Startup Weekend Skopje, настан на Techstars, powered by Google for entrepreneurs. И оваа година Startup Weekend беше организиран од тимот на Solveo, со поддршка од општествено одговорни компании од регионот. Настанот им даде можност на 50 млади да го направат првиот чекор и да […]

Прочитај повеќе

На минатогодишното издание на Startup Weekend Skopje, се разви идејата за поттикнување на подобро општество од група млади луѓе кои неисцрпно работеа во текот на викендот. Тие креираа решение со кое се охрабрува пешачењето и возењето велосипед, каде секој изминат километар е награден. Со што успеаа да земат 1 награда од Balkan Green Foundаtion и […]

Прочитај повеќе

Во периодот од 19ти до 21ви октомври се одржа 7-то издание на Стартап Викенд во просториите на CEED HUB, каде над 50 млади и креативни луѓе земаа учество и работеа на развивање на идеите во реален бизнис. Настанот имаше за цел да ги инспирира младите да го направат првиот чекор кон остварување на своите идеи […]

Прочитај повеќе