Поради едноставниот приказ и опции, управување со екстензиите преку прелистувачот Chrome е прилично лесно, но во случај да сакате повеќе од една листа преку која активирате, деактивирате или отстранувате екстензии, тогаш NooBoss е екстензија која ќе ги построи сите други екстензии. NooBoss ги прикажува сите ваши екстензии, односно add-on-и преку посебен панел и тоа како листа […]

Прочитај повеќе

По осум години запоставеност од авторите, StarCraft и Brood War не само што добија нова закрпа за модерните системи туку и станаа целосно бесплатни за играње. PC гејмерите можат да ја симнат играта и проширувањето тука, а Mac гејмерите тука. Закрпата 1.18 и бесплатните верзии доаѓаат како директен резултат од ветувањето на Blizzard дека ќе […]

Прочитај повеќе

За поголема безбедност, особено при најавување од туѓи компјутери, Microsoft препорачува да ја користите нивната апликација за автентикација, Microsoft Authenticator, која не само што е побезбедно, туку и побрзо решение. Достапна за iOS, апликацијата функционира на сличен начин како google sign-in пристапот и за потврдување на вашиот идентитет за каква било услуга од Microsoft (и-меил, […]

Прочитај повеќе

Колку пати сте се нашле во ситуација да пуштите некое YouTube видео и за време на видеото да се упатите накај коментарите за да се информирате за мислењето на вашите (не)истомисленици? Колку пати сте помислиле колку би било убаво да можете да ги читате коментарите додека ѕиркате накај видеото? Comment Mode ви го дозволува токму тоа. […]

Прочитај повеќе

Ако со нешто се одликуваше Star Wars Battlefront од 2015 година, тоа беше спектакл во највисока форма, но само на површината. Дали поради немање кампања за еден играч, дали поради агресивните проширувања кои ги сегрегираа гејмерите, играта едноставно немаше што да понуди под површината на таквиот спектакл и многумина разочарано се повлекоа од насловот. EA […]

Прочитај повеќе

LibQuotes е релативно нов сајт кои има за цел да ги обедини сите цитати на едно место и да понуди одлични можности за проширена интеракција со нив. Имено, голем број од цитатите се пропратени со информативни фусноти и толкувања, преводи, а можете да добиете и пристап до подетални информации за самите автори, како нивната биографија, линкови […]

Прочитај повеќе

Една од најдобрите акциони игри, со една од најубавите девојки, Bayonetta, излезе за PC, по седум години ексклузивност за PS3 и Xbox 360 конзолите. Развиена од Platinum Games, а издадена од SEGA, Bayonetta ви дозволува да заиграте со преубавата вештерка во 60fps блаженство и во 4К ultra HD резолуции, со оптимизирана поддршка за глувче и […]

Прочитај повеќе

Во компјутерите има море од апликации, но една апликација често се провлекува низ повеќето од нив. Кога компјутерот ќе потклекне и ќе ве разочара со неефикасност, особено во поглед на брзина, CCleaner се поставува како софтверскиот Red Bull и до одредена, високо-дискутабилна мера знае да му даде освежувачка доза ефикасност. Во случај да не сте задоволни ниту […]

Прочитај повеќе

Најновото Windows 10 Creators надополнување се одликува со бројни и долго посакувани новитети, како во поглед на изгледот и функционалноста, така и во поглед на безбедноста и гејмингот. Прочитајте за најимпресивните опции кои нѝ ги испорача гигантот од Редмонд, а и дознајте како да им ставите крај на рекламите низ оперативниот систем. Подобра работа во […]

Прочитај повеќе

Од денес, ММО играта The Elder Scrolls: Online стана бесплатна за играње. Ваквата транзиција е привремена и трае само една недела. За тоа време, сите можат бесплатно и без никакви рестрикции да навлезат во огромниот свет на Тамриел, а и да купат премиум содржини од продавницата со подарените 500 круни. Во случај да ви се допадне […]

Прочитај повеќе

Претпоставуваме дека сте слушнале за Google Keep, особено корисната екстензија која ви дозволува брзо и едноставно да сочувате линкови, слики, цитати од сајтови на кои наидувате. Иако нема никакво сомневање во функционалноста на Google Keep, но што доколку би сакале поелегантна алтернатива, пософистициран начин за грабнување на сите тие текстови, видеа, слики и линкови и […]

Прочитај повеќе

По десет години од официјалното излегување на Windows Vista, Microsoft објавија преку нивниот форум за поддршка дека од 11 април овој оперативен систем нема да добива ниту безбедносни надополнувања, ниту хотфиксови од каква било друга природа. „Microsoft ја поддржуваше Windows Vista во последниве десет години, но дојде време ние и нашите партнери за хардвер и […]

Прочитај повеќе