Leaked Source објави дека дури 32 милиони профили на Twitter се продаваат на „темниот веб“. Истиот извор, кој пред некое време објави за пробиените 160 милиони профили на LinkedIn, вели дека дека постојат докази дека податоците се украдени. Но, Twitter вели дека нивните системи не биле хакнати. Демант исто така доаѓа од страна на директорот […]

Прочитај повеќе

Watly е стартап кој сака да биде најголем соларен компјутер во светот. Знаеме дека струјата, водата и интернетот се столбовите на денешната цивилизација од 21-иот век, како што вели креаторот на Watly, Марко Атсиани, но тие основни потребни не се достапни секаде подеднакво. Oва е инфраструктурна солуција која може да помогне на многу луѓе низ […]

Прочитај повеќе

Сервисот за онлајн продажба на мало, Everlane, се реши да побара нови членови на тимот преку популарната чет апликација Snapchat. Компанијата вели за Тime дека аплицирањето за работа преку Snapchat е „најдобриот начин за вработување во 2016 година”. Наместо објавување секојдневни снапови на Snapchat, Everlane бара од апликантите да објават едно видео до 60-90 секунди […]

Прочитај повеќе