Единствената бесплатна работа која можете да ја поседувате од обожуваниот дизајнер на чевли Кристијан Лубутан е новата апликација за уредување на фотографии на брендот, едноставно наречена „Louboutinize“. Бизарната апликација, која во моментот е достапна само за iPhone, содржи три прилично нејасни филтри. И толку. Првиот филтер ви овозможува да го претворите секојдневниот живот во хорор […]

Прочитај повеќе

Време е да ги испратите Instagram клише класиците LO-FI и X-PRO II и да им посакате добредојде на цела низа Glitché ефекти кои од вашите фотографии ќе направат вистински дигитални ремек дела. Оваа iPhone апликација, осмислена од Владимир Шрејдер и развиена од Борис Головнев, Иван Шорников и Дмитри Јаковлев, нуди низа интерактивни ефекти како Glitch, […]

Прочитај повеќе

И конечно, Facebook Тimeline e достапен за сите корисници… Да, свесни сме дека мора да помине период на истражување, прилагодување и навикнување додека дојде до целосно прифаќање и на новиот Facebook изглед и новите функционалности, но факт е дека неговите визуелни можности се навистина неограничени. Со новиот профил, меѓу другото, добивате можност да си изберете […]

Прочитај повеќе

Што е заедничко за Tом Круз, Рик Астли, Боб Дилан, Џастин Бибер (headbang), Мајкл Џексон, Енди Вархол, па и Парис Хилтон (уште еден headbang)….?!?! Се разбира, ништо… :) Освен единствените, неповторливите, класичните Ray-Ban Wayfers oчила за сонце, произведени уште од далечната 1956 година. Од тогаш наваму, популарните очила поминаа низ повеќе адаптации и трансформации… за […]

Прочитај повеќе

Pinterest е веб страна изградена од мал тим во сончевото Пало Алто, Калифорнија, која ви овозможува да ги сочувате и организирате сите прекрасни работи на кои ќе налетате додека сурфате на веб. Воедно, тоа е место кое служи како ефектен букмаркинг сервис кој можете да го споделите со сите и страна која ви дозволува совршено  […]

Прочитај повеќе

Имате еден куп нефункционален и бескорисен хардвер, бујна имагинација и вишок време? Да? Тогаш време е да ја активирате вашата уметничка душа, да ја разбудите вашата креативност и да направите нешто кул, корисно и супер забавно. Вашите хардверски уметнички дела не само што ќе донесат нов дух во вашата соба/канцеларија, туку ќе послужат и како […]

Прочитај повеќе

Нашето постојано присуство на друштвените мрежи го условува нашето постојано споделување на лични податоци. Затоа се поставува прашање дали сме свесни колку всушност споделуваме? Дали сакаме да бидеме Facebook шпиунирани?

Прочитај повеќе