Дали сте посакале да работите за себе, да патувате низ светот и да ја имате можноста да правите пари и сè тоа од дланката на вашата рака!? Сега можете! Сфатете го како спој на Facebook, Instagram и Freelancer. Новата платформа ezyShot пред некое време го лансираше својот нов елегантен дизајн и врвни функции кои сигурно ќе го […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост на Иван Ивановски, од Venikom Mobile и основач на македонскиот стартап Lynx.press) Revolut е револуционерен продукт кој почна да станува се попопуларен во Македонија. Според самиот провајдер има повеќе од 5.000 корисници од Македонија кои можат да праќаат и трошат пари. Но, што е толку револуционерно тука? Revolut не наплаќа никаква […]

Прочитај повеќе

Yahoo денес ја претстави новата самостојна iPhone апликација за временска прогноза. Досега Yahoo не беше познат по креирање на квалитетни iPhone апликации, но ова е една од многуте апликации за прогноза на времето која нема да ве остави рамнодушни. Можеби сега под водството на новата директорка и поранешен шеф во Google, Мариса Маер, Yahoo ќе стане […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост на Иван Ивановски, ко-основач на Venikom Mobile. Иван има креирано мобилни апликации за Vogue, GQ, Glamour, Wired, Dom Perignon и многу други. Работи и на проекти за обновливи избори на енергија и автоматика. ) Компанијата која ја креираше „to-do” апликацијата Orchestra пред неполни 2 месеци ја претставија и првата официјално верзија […]

Прочитај повеќе