RFID (Radio Frequency Identification) кодовите од неодамна се сè почесто употребувани за маркетинг цели. Започнувајќи со минатогодишниот Coca Cola камп, каде наместо влезници, на посетителите им беа давани алки со интегриран RFID код преку кои директно се поврзуваа со нивните Facebook профили, нивното користење само се интензивираше.

Прочитај повеќе

Само една година по претставувањето на Like копчето кое со неверојатна брзина го освои целиот свет, скоро 2.5 милиои веб сајтови го користат копчето, Facebook одлучи да воведе уште еден сличен новитет кој има голем потенцијал да стане следното Like.

Прочитај повеќе

FellowUp е бесплатен онлајн сервис кој го олеснува истовременото раководење на повеќе профили на друштвените мрежи. Тоа што го прави овој сервис поразличен од многуте со иста намена, е тоа што FellowUp освен што ги собира на едно место информациите од корисничките профили, истовремено ги комбинира и врз основа на претходно внесеното дава различни типови на препораки. Препораките варираат од сугестија за честитка за роденден, до локација за средба со одреден профил на корисник.

Прочитај повеќе

По неколкуте успешни преноси во живо на големи концерти, интервјуа и спортски натпревари, YouTube донесе одлука да овозможи постојано следење на настани во живо преку платформата youtube.com/live.

Прочитај повеќе