Ова е гостински текст на Горјан Јовановски првично објавен на неговиот блог на Medium. Горјан е креатор на апликацијата Мој Воздух (AirCare), активист за заштита на природата, TED-говорник и поранешeн Team Lead во Booking.com. Денес Горјан е ИТ консултант, тренер на успешни тимови и јавен говорник. Го сакам мојот Android. Можеби го сакам и премногу, па […]

Прочитај повеќе

Ова е гостински текст на Горјан Јовановски првично објавен на неговиот блог на Medium. Горјан е креатор на апликацијата Мој Воздух (AirCare), активист за заштита на природата, TED-говорник и Team Lead во Booking.com. Ова е приказна/прирачник за тоа како започнав да работам со Flutter. Ова никако не е широк туторијал, бидејќи има многу начини да […]

Прочитај повеќе

Ова е гостински текст на Горјан Јовановски првично објавен на неговиот блог на Medium. Горјан е креатор на апликацијата Мој Воздух (AirCare), активист за заштита на природата, TED-говорник и Team Lead во Booking.com. Ова е приказна/прирачник за тоа како започнав да работам со Flutter. Ова никако не е широк туторијал, бидејќи има многу начини да […]

Прочитај повеќе

Ова е гостински текст на Горјан Јовановски првично објавен на неговиор блог на Medium. Горјан е креатор на апликацијата Мој Воздух, активист за заштита на природата и Team Lead во Booking.com. Следејќи го #DeleteFacebook движењето започнав да го чистам и мојот профил. Наместо да го избришам (сè уште сакам да го користам), одбрав да ги […]

Прочитај повеќе

(Овој пост беше првично објавен на Medium од Горјан Јовановски, дипломиран ИТ студент на ФИНКИ кој од неодамна беше примен на факултет во Амстердам. Текстот го реобјавуваме со дозвола од Горјан, не затоа што се согласуваме со неговото мислење или не, туку бидејќи постот привлече доста внимание на друштвените мрежи и отвори дискусија за како […]

Прочитај повеќе

Продолжува потрагата по начини да се синхронизираат Facebook и Google+… со Google+ добивме уште едно место *плус* на кое треба да објавуваме статуси и да бидеме активни, но благодарение на упорноста на некои корисници, откривме дека постои начин како со мал трик да си ја олесните работата и со “еден удар да утепате две муви” […]

Прочитај повеќе

Во Кина, 71 годишната чистачка на кондури Шуфанг Зонг со помош на друштвените медиуми испрати фотографија до ќерка си со која се нема видено 5 години. Работејќи на улица, вниманието на Шуфанг Зонг и го привлекол корисник на iPad кој го држел уредот во рака. Таа го замолила да ја слика и да испрати слика […]

Прочитај повеќе

Користејќи го Twitter, двајца холандски дизајнери, Бас ван де Поел и Дан ван Дам, на креативен начин го испратија своето дизајнерско портфолио на неколку маркетинг компании и на крај беа вработени од креативна маркетинг агенција. Тие направија 5 одделни профили со различни букви на секоја слика од профилите, а буквите заедно ги составиваат зборовите „вработете […]

Прочитај повеќе

Овој викенд во Прага се оддржа втор по ред Mozilla Camp во Европа. Јас ја имав таа можност да присуствувам на настанот кој е посветен на работата и промоцијата на Firefox 3.5. Имаше околку 180 учесници, а целта на кампот е да се запознаат сите локализатори, девелопери, промотери и други помагачи на Mozilla проектот во Европа, како и да се запознаeме со новостите кај Firefox, Fennec, Firebux, Jetpack, новите промоции…

Прочитај повеќе