(Oва е пост на Дарко Булдиоски од New Media MK и организарот на AllWeb.mk, престојната конференција за дигитален маркетинг на која ќе гостува Михаел Шулц. Постот првично е објавен на AllWeb.mk, и реобјавен со негова дозвола) _____________________________________________________________________________ За да го претставиме нашиот следен говорник кој ни доаѓа од Берлин се одлучивме всушност да преведеме (и […]

Прочитај повеќе

Доколку имате проблем да само-контрола, и наместо да се посветите потполно на обврските, вие трошите време на друштвените мрежи и интернет мачиња, тогаш Sаent може да биде решение. Станува збор за bluetooth уред/копче со чие притискање автоматски се блокира се што може да му го одвлече вниманието на корисникот. Начинот на функционирање најнапред бара од […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински текст на Дарко Булдиоски, првично објавен на Комуникации.нет) Spark.me ја најавија уште во јануари и тоа ни помалку ни повеќе туку со единствениот Рамон де Леон. Но мене тоа не ми беше новина затоа што знаев дека ќе доаѓа уште од лани, па си реков ајде ќе почекам уште некое име за да пишам […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински текст на Дарко Булдиоски, основач на New Media MK, и организатор на конференцијата за интернет маркетинг AllWeb.mk) Како поранешен директор на тимот на McDonald’s за социјалните мрежи, Рик Вион е експерт кој знае како да ги поврзе корисниците со брендот, и тоа да го направи така што ќе ги натера да го […]

Прочитај повеќе