Денеска Yahoo! ги објави своите финансиски резултати за првата четвртина од 2008 година, кои ги надминаа очекувањата на аналитичарите кои очекуваа 1.32 милијарди US долари. Споредено со резултатите од минатата година, компанијата бележи пораст на својот профит кој изнесува 1.35 милијарди долари од 7 проценти.

Прочитај повеќе

Следејќи ги последните трендови на интернет, и обидувајќи се на што повеќе начини да се доближиме до нашите посетители и да понудиме информации на лесен и едноставен начин, одсега порталот има и официјално свој Twitter профил кој ќе го користиме за поважни известувања во врска со порталот, форумот и сите останати сервиси како и за […]

Прочитај повеќе

Во Декември, 2006 година, Владата го избра М-р Иво Ивановски за министер без ресор задолжен за развој на информатичкото општество во Македонија. Иво, кој е роден во Битола, има дипломирано на американскиот универзитет Охајо Стејт во 2000 година, а својата магистратура во насоката хардверски инжинеринг ја стекнал во 2003 година.

Прочитај повеќе

Неделава едноставно ја нареков "недела на тужби"… За да појаснам зошто, ќе тргнеме од почеток: најпрвин, во понеделникот Asustek поднесе тужба до IBM за наводно нарушување на патентирани начини за производство на разни IBM продукти, потоа Tesla Motors, компанија лоцирана во Силиконската долина која се занимава со производство на електрични спортски автомобили, поднесе тужба против […]

Прочитај повеќе

Денеска извршниот директор на Yahoo! Џери Јанг и Рој Босток, председател на бордот на директори на компанијата, одговорија на писмото на Стив Балмер во кое повторно рекоа на Microsoft дека за да размислуваат за продажба на компанијата понудата мора да е поголема од сегашната. Во писмото во кое Јанг и Босток на извршниот директор на […]

Прочитај повеќе

Стив Балмер, извршниот директор на Microsoft денеска на бордот на директори на Yahoo! им даде три недели да решат дали ќе го прифатат нивниот предлог и изјави дека Microsoft нема намера да ја зголеми својата понуда… Ова се случува откако тимовите на двете компании составени од менаџери, правници и сметководители се состанаа по втор пат […]

Прочитај повеќе

Според денешните гласини, изгледа како да Microsoft веќе ја постави својата опсада и сега мудро ќе си го чека своето, а што навистина ќе добие ќе видиме… Повторно пост околку можното купување на Yahoo! од страна на Microsoft, овој пат за да Ве известам дека гигантот од Редмонд наводно решил да си седи мирен и […]

Прочитај повеќе

По читање на одличното интервју со создавачот на Jooce во Плагиј.ат насловено "Малечок свет: Интервју со Александар Стојаноски, основач на Jooce" стапив во контакт со Александар и со цел да не направaм уште едно "обично" интервју и инспириран од мотото на Jooce – "Power to the people", решив да им дадам шанса на членовите на […]

Прочитај повеќе

Денеска акциите на Yahoo! се зголемија за 3 проценти откако повторно се раширија гласини дека Microsoft планира да настапи со нова понуда за купување на компанијата. Гласините се раширија на интернет и се иницирани од финансискиот аналитичар Марк Махани од Citigroup, кој тврди дека од причина што Microsoft е скоро очаен цврсто да навлезе во […]

Прочитај повеќе

Почитувани посетители дозволете да ви посакаме едно големо добредојде на нашиот и вашиот ИТ портал. Местото каде што во иднина ќе имате задоволство да читате за последните случувања и новости од дигиталниот свет, статии за информатичката технологија, совети и трикови за тоа како да ги искористите вашиот софтвер и хардвер на подобар начин, и местото […]

Прочитај повеќе