Asus претстави уред за проширената реалност на Windows

Image courtesy of ASUS

Microsoft на почеток на годината најави дека треба да очекуваме повеќе нови уреди за проширена реалност од нивните партнери. За разлика од HoloLens уредот, кој е прескап, уредите на партнерите требаше да бидат поевтина алтернатива.

Тоа секако и е случај со Lenovo и Dell, но уредот од Asus доаѓа за 450 евра. Со оваа цена уредот е поевтин од HoloLens, но е блиску до Oculus Rift. Сепак за разлика од Dell, уредот на Asus доаѓа со контролерите.

Сепак, најголема предност на Asus пред досега претставените уреди од партнерите на Microsoft е можноста за играње на SteamVR наслови. Поважно, уредот може и да се користи во повеќе цели, како за обуки и пракса, така и за зголемена продуктивност.

Хардвер

Очилата од Asus доаѓаат со два екрана, секој со резолуција 1.440 х 1.440 и рефреш 90Hz. За следење на положбата уредот доаѓа со две камери. Дополнително, во цената се пресметани и двата контролери од Microsoft.

Image courtesy of ASUS

 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии