Едно од најинтересните нешта што тие постираат се секако сликите за како се живее во вселената и како изгледа светот виден од таму. Пример, астронаутот Соичи Ногучи кому сега во јуни му заврши шест-месечниот престој во Интернационалната вселенска станица беше еден од најактивните, постојано објавуваше фотографии од разни градови видени од вселената.

Доста интересно нешто е и самата интеракција на астронаутите и корисниците кои се полни со прашања. Еве еден интересен одговор од астронаутот Жозе Фернандес за како тие одат во тоалет кога се во свемир.

Подолу е кратка листа на Twitter профили на астронаути, која верувам ќе се најде на секој вселенски ентузијаст да научиме нешто повеќе за вселената и за технологијата.

(фотографијата е превземена од Spacecoaltion.ning.com)

1 коментар на “Астронаути на Twitter

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии