Are You Human ги заменува досадните CAPTCHA со едноставни игри

Кој знае колку пати до сега сте морале да откуцувате зборови кои не значат ништо само за да му потврдите на сервисот дека сте човек. Кој знае колку пати до сега сте морале да пробувате повторно и повторно бидејќи CAPTCHA-тa ви прикажувала непрепознатливи зборови.

За среќа, Are You Human најде начин како да ги замени досадните CAPTCHA со минијатурни игри. Ако ботовите не можат да препознаат и внесат зборови, тогаш сигурно нема да можат да одиграат игра, нели? Покрај тоа, играње игри е многу покул од куцање рандом зборови.

Нивното решение е алатка за автентичност наречена PlayThru која ја потврдува вашата човечност со едноставна игра, пример, нареди состојки на пица, состави го лицето итн. Алатката може да се интегрира во неколку CMS платформи, како WordPress, Drupal, PHPBB и vBulletin. Скоро 200 сајтови го користат PlayThru, и до сега се процесирала над 2 милиони игри од стартувањето во април 2011-та, вели Are You Human.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии