Аpple тестира веб верзија на своите мапи со Find My Phone

Дејан Соколоски

во Општо

Apple искрено се надева дека во иднина ќе може да им конкурира на Google Maps. Засега, Аpple прави само тестови на веб верзија на Apple Maps за апликацијата Find my iPhone, која е една од последните Apple производи кој сè уште ги користи Google Maps.

Apple Maps сега се далеку подобри отколку што беа на денот на излегувањето кога беа вистинско промашување. Сепак се чини дека сè уште Apple е далеку од квалитетот на Google и Nokia мапите. Дел од корисниците се незадоволни од промената пред се жалејќи се на квалитетот на Apple Maps надвор од САД. 9to5mac предвидува дека следни на листата би можеле да бидат Applе Retail – услуга за пронаоѓање на Apple продавниците коja сè уште ги користи Google Maps.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии