Apple спрема друштвен сервис за споделување на фотографии?

9to5 Mac открива дека има и Media Stream и Photo Stream фолдери во системот на фајлови во iOS 4.3 beta 2, во кои се открива дека корисниците ќе можат да „покануваат“ други корисници да им ги гледаат сликите кои најверојатно ќе бидат закачени на облакот, на сервер. Според 9to5 Mac ова споделување може да биде поврзано со патентот на Apple за iGroups, што е патент за посетители од настан преку GPS и значки да споделуваат енкриптирана информација.

Покрај овој друштвен сервис, претходно се најдоа траги во кодот за Find my Friends сервис кој би требало да локациски сервис за лоцирање на пријателите на мапа.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии