Apple и Googlе се највредните брендови во светот, следат Coca Cola, Microsoft и IBM

Apple и Googlе се двата највредни брендови, а во првите десет на листата на Interbrand се и Microsoft, IBM, Samsung и Amazon. Четири од овие компании Apple, Google, IBM и Microsoft петти пат по ред се наоаѓаат во првите 10. На листата Топ 100 брендови има простор и за: Intel, Cisco, Oracle, HP, FAcebook, eBay, PayPal, SAP, Adobe и Lenovо. Социјалната мрежа има најголем напредок од 29 на 23 место, а дури 28 од 100-те компании се технички. Она што недостасува на листата се највредните кинески компании, па така во Топ 100 брендови нема простор за двете највредни кинески компании, Tencent и AliBaba.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии