Apple ги освои празниците: За секој Lumiа телефон, Apple активираше девет уреди

Дејан Соколоски

во Мобилни

Анализта на новогодишниот шопинг покажаува дека со активирани 51 отсто од паметните уреди купени за време на новогодишните празници, Apple е далеку пред конкуренцијата. Втор на листата е Samsung со 18 отсто, а на третото место е Microsoft so 5,8 отсто уреди, јави Flurry. Кога се празниците во прашање Apple одамна е лидер на пазарот, па резултатите можеби и не треба да не изненадат. Како и досега преземањето на апликации е рекордно во периодот на празниците, надминувајќи го бројот на преземања во останатите денови од декември за 150 отсто. Свој допринос во разликата од речиси три продадени iPhone-и за секој Samsung, секако има и помалиот број на уреди кои се купуваат на азискиот пазар како последица на помалото значење на празниците.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии