Аpple демо за HTML5 стандардите

Демонстрациите на Apple се oдлична промотивна алатка, велејќи дека „стандардите не се додатоци на мрежата, туку тие се мрежата“. Но „отворени стандарди“ можете да ги видите само на Аpple-ивот Safari прелистувач, бидејќи не секој прелистувач има подршка за HTML5. Иако тоа не е точно бидејќи Firefox и Chrome поддржуваат HTML5.

Покрај промотивната вредност, Apple му зададе уште еден удар на Flash.

10 коментари на “Аpple демо за HTML5 стандардите

 1. Какъв вид играчки ли са, когато сте бебе? Спомням си, че използва за игра с някои играчки soldiers.In последните години, е бил погледна надолу за момчета да играят с играчките, които първоначално са били стереотипи като "за момичета". Въпреки това като цяло не е толкова погледна надолу за жените да играят с играчки, предназначени "за момчета", една дейност, която е също стават все по-често в последните години като me.lol

   1. "Only on Safari? fail." i? sto fail? ja razbiras koja e poentata sto napravile da gi vidis primerite na safari samo?

    zato makedonijava ne ojt napred.

    P.S. SEKADE NE SE RAZBIRAS.

   2. Која е поентата на Сафари само да се гледаат?
    Зар Firefox и Chrome не поддржуваат HTML5 стандарди?
    Целта на HTML5 е да се оттргне завистоноста од додатоци како што се Flash и да се допринесе до отвореноста на интернетот, а со затварање на примерите на само 1 прелистувач, која е целта?

 2. HTML5 е далеку од тоа да стане стандард. Се работи за *предлози* за новиот стандард. HTML5 има уште многу леб да јаде, почнувајќи од вградениот video елемент.

  Тоа што Епл го прикажува е мачкање на очите во обид да се смират неговите корисници кои не можат да употребуваат Флеш на своите прескапо платени играчки.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии