Aпликација на денот: Во Македонија е врело!, вели апликација за најава на топлотни бранови

Македонија е во жолтата фаза, предупредуваат властите и Android апликацијата Топлотни бранови, која ја користи локацијата за да информира дали регионот е зафатен од топлотен бран, со информации за нивото на опасност и совети за како да се заштитите. Апликацијата може да им користи на сите кои мораат своите дневни обврски да ги извршат под сонцето, и кои не можат да се скријат во сенка помеѓу 12 и 18 часот, посебно во најжешките летни денови. Авторот на апликацијата Мирослав Спасовски е креатор и на Студени бранови, апликација која ги најавува студентите бранови за зимно време. И на двете апликации им фали подобар дизајн, и подобро организирани совети и информации за топлотните/студените бранови за да бидат уште попрактични.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии