Aпликација на денот: Правете колажи и нови приказни со Layout oд Instagram

Instagram претстави нова апликација Layout со која може да се поврзуваат неколку фотографии за да се направи една. Идејата е да се направат колажи на Instagram, и иако има еден куп вакви апликации за спојување на фотографии, сепак се работи за апликација на Instagram, eдна од најпопуларните друштвени мрежи, попопуларна и од Twitter. Зошто е толку голема можете да чуете на подкастот #ИТН.

Засега Instagram Layout е достапна само за iOS, но најавена е Android верзија. Layout е самостојна апликација, но има опции за да се споделат фотографиите на Instagram, на Facebook, кој е сопственик на Instagram, или на други друштвени мрежи. Има и интересна функција Faces со која се филтрираат само фотографии со луѓе на нив, за да ги поврзете пријателите. Според Instagram, дури 90 отсто од луѓето прават колажи со пријатели во нив. Но, има и Photo Booth опција за инстантно поврзување на фотографии кои се направени во неколку секунди, една по друга, што го прави колажот поавтентичен и спонтан.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии