Апликација на денот: МК Тransport ги знае сите автобуски линии

Кога доаѓа автобусот за Тетово од Скопје? На вакво прашање имате две опции, да се јавите во автобуската или да ја oтворите апликацијата MK transport со која ќе ги дознаете сите термини на автобуските и железничките линии. Апликацијата е креирана од Бранко Димитријоски кој вели дека во апликациите се „земени предвид сите населени места и сите попатни страници“. Со MK Transport може да се добијат информации за поаѓање и пристигнување, цена на билетите, превозниците и попатните станици, што може да биде корисно при долгите патувања.

MK Transport e засега бесплатна и засега достапна само на Windows Phone. Но, Бранко вели дека планира да направи Android, Windows и веб верзија.

6 коментари на “Апликација на денот: МК Тransport ги знае сите автобуски линии

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии