InstaFontMaker e Android апликација од Font.my која на корисниците им овозможува креирање на персонализирани фонтови за помалку од пет минути.

Креирањето на фонтовите е навистина едноставно, се што корисникот треба да направи е на својот уред секоја буква да ја нацрта на екранот, а потоа може да го користи креираниот фонт за испраќање пораки на социјалните мрежи. Директно од телефонот може да се испраќаат пораки и на Instagram, Facebook или Google+.

По креирањето фонтот може да се симне на комјутер, форматот на фонтот е .ttf што значи дека е компатибилен со Adobe Creative Suite и Microsoft Office.

 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии