Апликација Google Photos ќе ги замени галериите од Google+

Google ќе ги одели фотографиите на корисниците од Google+ во посебна апликација наречена Google Photos. Гласините кој подолг период излегуваат би можеле да добијат и официјална потврда на Google I/O кој е закажан за крајот на неделата. Но без разлика дали ќе биде официјално објавена Google Photos, сега веќе нема сомневање дека апликацијта ќе овозможи поедноставна и подобра интеракција со фотографиите, вели Android Police.

Апликацијата во целост ги користи можностите на material design кој веќе од поодамна е достапен и не е некоја новина. Вообичаено првото користење на апликацијата започнува со сет туторијали кои им овозможуваат на корисниците да се запознаат со можностите и начинот на користење на апликацијата. Google Photos доаѓа со можност за пребарување по категории, дата на објавување на фотографијата.

Корисниците можат со одбирање на фотографии да креираат сопствени албуми, колажи или анимации, но и филмови, GIF и анимирани приказни. Дополнително апликацијата овозможува основно уредување на фотографиите преку филтри или можност за „отсекување“ на само делови од сликите. Повеќе информации за Google Photos, како и официјална објава очекуваме на Google I/O закажан за 28-29 мај,

4 коментари на “Апликација Google Photos ќе ги замени галериите од Google+

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии