Anonymous се заканува на мексикански нарко-картел

Хакерската група Anonymous се закани дека ќе открие идентитети на членови и подржувачи на мексиканскиот нарко-картел, како знак на одмазда за киднапирање на член од групата. Хакерската група веќе има хакнато веб сајт на поранешен член на мексиканската влада, обвинувајќи го за поврзаност со озогласениот нарко-картел Зета.

Член на Anonymous, во видео обратено до нарко-картелот, бара да се ослободи член на хакерската група кој бил киднапиран од страна на Зета за време на протест. Во видеото стои дека луѓето од нарко-картелот направиле голема грешка што одлучиле да киднапираат член на Anonymous, и доколку не го ослободат, хакерската група ќе објави фотографии и идентитети на полициски началници, новинари, таксисти, и полицајци кои соработуваат со нарко-картелот.

Според Stratfor, организација која анализира глобална политика, економија, како и воени трендови и развои, во својата анализа изјавува дека доколку Anonymous открие соработници на Зета, тие би можеле да станат мета на други нарко-картели. Во нивната анализа на видеото исто така стои и дека Зета би можеле да започнат да напаѓаат хакери кои не се поврзани со Anonymous.

Нарко-картелот Зета е еден од најозогласените во Мексико, и до сега има егзекутирано голем број на луѓе кои ги имаат критикувано на блогови и на друштвени мрежи.

1 коментар на “Anonymous се заканува на мексикански нарко-картел

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии