AngelSense e aпликација која внимава на децата со аутизам

Технологијата се покажува како фантастично помагало за лицата со хендикеп. Една од поновите добри идеи е AngelSense, апликација и преносен уред кои им помaгаат на родителите да внимаваат подобро на децата со аутизам. Креирани од Дорен Сомер и Нери Бен-Азар, и самите се родители на дете кое боледува од аутизам, AngelSense е GPS локатор и апликација на која пристигаат нотификации преку кои родителите знаат во секој момент каде се наоѓа нивното дете.

Локаторот е малечок и може да се смести во џеб или да се прикачи на облека, а доаѓа со микрофон, па родителот може точно да знае што се случува со детето и каде се наоѓа. Има опција за испраќање на SMS порака да се извести група на луѓе од доверба кои ќе ја добијат локација на детето. AngelSense треба да реши голем и тежок проблем на родителите на децата со аутизам. Според Pediatrics речиси половина од децата со аутизам постари од четири години залутале најмалку еднаш, вели Mashable.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии