[email protected] ќе ги поврзе домашните уреди преку сервиси кои ќе се контролираат преку мобилниот уред, како на пример Project Tungsten везжичен систем за звучници синхронизиран преку Android.

„Замислете да го поврзете системот за наводнување. Ќе може да играте Farmville во живо“, вели Џо Брит од Google. „Ја отвараме платформата за сите да прават што сакаат со неа.“

Интернет на нештата“ концептот е чекор кон иднината која дефинитивно не очекува и Google сака да биде меѓу првите кои ќе се активираат по тој поглед. Google не сподели кој знае колку детали за поврзувањето на уредот, но го претстави Android Open Accessory Kit кој ќе им даде шанса на креативните програмери да си поиграат со надворешни уреди. Со Open Accessory Kit надворешни уреди како глувче или xBox контролее ќе можат да се поврзат преку USB со Android уредите користејќи апликации. Наскоро се очекува и поврзување преку Bluetooth.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии