Android наскоро ќе добие плаќања преку апликации

„Можете да ги закачите апликациите во Developer конзолата, да креаирате каталог за продукти внатре во апликацијата и да поставите цени за нив. Може да наместите профили да тестирате купувања преку апликации. За време на ове тест транзиции, во сервис има интеракција со апликацијата директно како да сте прави корисници со прави, реални трансакции.“, вели Ерич Чу од Android Developers Ecosystem.

За жал, во моментов македонските корисници не можат да купуваат апликации од Android пазарот, може да се користат само бесплатни апликации. Исто и .мк развивачите не можат да закачат платени апликации.

Значи, барем во моментов, нема да се очекува да бидат достапни плаќањата преку апликации за .мк корисниците. Но, тоа што е интересно е што оваа новина доаѓа на Android и што ќе го промени екосистемот на апликации.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии