Android апликацијата на Twitter ќе биде со Material Design

Twitter корисниците кои ја користат апликацијата на Android, ќе забележат нов, надграден и помодерен дизајн. По новата надградба на апликацијата ќе бидат вклучени најдобрите делови на Android, вели Марјан Веланикаран од Twitter.

Новата верзија на Twitter во целост ќе ги користи можностите на Google Material Design. На кратко, отсега корисниците ќе можат со повлекување да го променат екранот помеѓу: „дома“, „нотификации“ и „директни пораки“. На левата страна е скриено мени за навигација, а копчето за нов твит е постојано достапно. Надградбата е достапна глобално.

Modern_Android

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии