Анализа на продавниците за мобилни апликации

Интересна анализа е таа на бесплатните наспрема платените апликации. Се забележува дека скоро кај сите над 70% од апликациите се плаќаат. Највеќе платени апликации има Nokia со 85%. Кај Android пак, има повеќе бесплатни апликации, 57%, одошто платени 43%. Најверојатно тоа се должи пред се што секој може да објави апликации за Andorid, за разлика на пример Apple App Store каде секоја апликација мора да биде одобрена. Затоа и не изненадува што бројот на Android апликации е најбрзо растечки. (забелешка: анализата е направена со информации за американскиот пазар на апликации)

Подолу е целата презентација на Distimo каде можете да ги видите и споредбите на цените за апликациите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии