Amazon претстави нов Echo уред

Дејан Соколоски

во feature, Хардвер

Image courtesy of Amazon

Се чини дека Amazon пронајде нов хардвер кој е пол погодок. По успехот на Kindle Paperwhite, и неуспехот на останатите таблети и паметни телефон, Echo е новата ѕвезда.

Компанијaта сега претстави нова верзија на Amazon Echo која главно се разликува по дизајнот. Новиот уред е понизок и пластиката сега е покриена со платно. Втората генерација на уредот доаѓа за 100 долари. Amazon овој пат на корисницие кои купуваат повеќе уреди им нуди поволности, односно секој трет Echo во кошничката е 50 долари поeвтин.

Една од новите функционалности на уредот е стрим на аудио на сите уреди истовремено. Дополнително компанијата ќе се обиде да ги натера и сопствениците на фиксни линии да ги заменат своте уреди со Echo. Сопствениците на уредите ќе можат бесплатно да го користат уредот за повици во САД, Канада и Мексико, вели Verge.

Amazon претстави и нов уред – Echo Connect, наменет за да го поврзе Echo со фиксната телефонија. Целта е преку Connect целосно да се заменат телефоните, а компанијата го презентира како уред преку кој може да е повикаат итните медицински служби.

Покрај ова, Amazon ги надгради и сите останати уреди кои се базираа на Echo. Нова верзија има и Echo Dot (сега Spot), кој ќе биде замена за будилник.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии